OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Dnevnik aktivnosti

Дан толеранције

El. pošta Štampa PDF

У петак 15.11.2019. смо обележили Дан толеранције. Наши другари су научили шта је толеранција и учествовали су у активности "Не љути се човече". Захваљујемо се Ученичком парламенту, који се ангажовао у организацији и реализацији активности, наставнику Ненаду, учитељима и директору Бори!! 

 

Слике

 

Дан школе 2019

El. pošta Štampa PDF

16.10.2019. смо прославили Дан школе који је протекао у спортском духу. Дан су нам увеличали ученици из школа у Осипаоници и Сараорцима. Прво место у спортском такмичењу наша школа дели са школом из Осипаонице, тако да смо овогодишњи пехар уручили ученицима из Осипаонице. Честитамо им на победи и на фер борби!

18.10.2019. на великој бини Дома културе Свечану академију је отворио директор школе Бора Милошевић. Затим су се низале рецитације, хор, драмски прикази и фолклор.

Слике

 

Дечија недеља

El. pošta Štampa PDF

 

Европски дан језика

El. pošta Štampa PDF

                  Eвропски дан језика 

     

У славу вишејезичности, вишекултурности и интеркултурности, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ Лугавчина су дана 26. 09. 2019. године гласно говорили све језике које говоре мало или говоре течно.  

      Наиме, наставница енглеског језика и уједно и школски библиотекар, Тања Ђорђевић Хамидовић, је у сарадњи са учитељима од првог до четвртог разреда направила мали квиз препознавања језика. На почетку наставе изложен је пано са поздравима на различитим европским језицима. Ученици су имали задатак да одгонетну језике а након наставе су уписани називи држава на којима су поздрави исписани. А била је ту и једна латинска пословица коју је требало превести али без помоћи наставнице већ путем познавања других језика. Било је доста занимљивих и смешних одговора. Ипак, на крају смо дошли до правог превода ове дивне латинске изреке. На паноу се налазио и један необичан поздрав показан рукама који су ученици одмах одгонетнули да је то језик глувонемих  и покушали да га опонашају. Занимљиво је да су ученици први одговор за поздрав са сличицама шака које показују одређена слова био „То је српски језик“. Током целог дана кроз ходник школе су одјекивали разни поздрави што је изазивало осмехе на лицима како ученика тако и наставника и родитеља. Ученици су се јако забавили а тражење одговора је избрисало социјалне и временске разлике које постоје у свакој заједници па и у школи.  

      На часовима енглеског језика од првог до четвртог разреда, наставница је упознала ученике са различитим групама језика које су примерене њиховом узрасту. Надамо се да ћемо и следеће године обележавати овај фантастични мали празник језика и културе са новим и занимљивијим активностима.  

                                    Наставница енглеског језика,  

                                     Тања Ђорђевић Хамидовић  

Слике

 

Raspored časova za 2019/20.god.

El. pošta Štampa PDF

Raspored časova za 2019/20. god.

 

Obaveštenje

El. pošta Štampa PDF

Početak nastave 02.09.2019.god.

- 745 h - predmetna nastava

- 1310 h - razredna nastava

 
Strana 1 od 8