OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Takmičenja

Takmičenje u kićenju jelki

El. pošta Štampa PDF


Još jedno predivno druženje učenika osnovnih škola...Svi smo jednog trenutka bili deo novogodišnje i božićne čarolije...jer kako kaže Mošo Odalović „ Centar grada je centar sveta ako se ukrasi dušom deteta“...U četvrtak 22.12.2016. godine u Gradskoj galeriji savremene umetnosti održano je takmičenje u kićenju jelki. Nije bilo pobednika....svi su sijali najlepšim bojama i najlepšim ukrasima.

Vidimo se sledeće godine!!!!

 

SLIKE

 

"Volim što sam dete"

El. pošta Štampa PDF

krnjevo 2016U okviru dečije nedelje, učenici naše škole učestvovali su na festivalu dečijeg stvaralaštva „ Volim što sam dete“ koji je održan u prostorijama Doma kulture „ Obilić“ u Krnjevu 8.10.2016. godine.

Pored samog učešća i dostojnog predstavljanja škole naši učenici osvojili su i nagrade.  Učenik petog razreda Mladen Stokić osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u  kategoriji „ Nacrtaću, obojiću“;  Stevan Aleksić, Đorđe Ignjatović, Aleksa Marković, Aleksandra Petrović i Lana Petrović osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji „ Sportskih igara“, a Aleksandra Miljović, Đina Nehls i Sara Vojinović treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji „ Muzički tobogan“. U konačnom plasmanu naša škola zauzela je drugo mesto, od jedanaest škola sa područja Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke,koliko ih je učestvovalo na festivalu.

Čestitamo svim učenicima i nastavnicima!!!

 SLIKE

 

" Pesniče naroda mog"

El. pošta Štampa PDF


Na tradicionalnoj gradskoj smotri recitatora " PESNIČE NARODA MOG" održanoj 25. marta u Centru za kulturu  Smederevo, na kojoj su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Smedereva svoje recitatorske sposobnosti pokazao je 71 učenik. Tročlani žiri koji je ocenjivao kvalitet recitacija odredio je, po ustaljenoj proceduri, petoro takmičara iz svake od tri kategorije po uzrastu. Učenica naše škole ANITA DABIĆ, osvojila je drugo mesto.

Čestitamo!!!

 

" Lepota igre"

El. pošta Štampa PDF


fudbal petlicU nedelju, 20. marta u balonu FK Petlić na Sportskom centru u Smederevu održan je festival ženskog fudbala "LEPOTA IGRE".

Festival fudbala za
 lepšu stranu fudbalskog sporta organizovao je sektor bazičnog fudbala Podunavskog regiona.

 Učešće  u takmičarskom delu je uzelo sedam osnovnih škola (Dr Jovan Cvijić, Jovan Jovanović Zmaj, Branko Radičević, Sveti Sava, Heroj Srba -Osipaonica, Barnko Radičević -Lugavčina, Dositej Obradović), kao i jedan ženski fudbalski klub (žfk Sloga-Miloševac ).

Celokupni događaj nije promako ni čelnim ljudima Gradskog fudbalskog saveza Smedereva, pa je tako, predsednik g-din Saša Branežac,sa pažnjom ispratio dobar deo utakmica naših "lepotica u kopačkama".

U vazduhu se osetila sreća i zadovoljstvo svih učesnika, a pogotovo devojčica koje nemaju baš mnogo prilika da uživaju unajbitnijoj sporednoj strani na svetu -FUDBALU! Nadamo se da je ovaj festival samo prvi u nizu okupljanja devojčica oko lopte na travnatoj podlozi. 

I ako se kod ovakvih okupljanja sreće i zadovoljstva rezultat stavlja u drugi ili treći plan, ipak su na kraju morala da budu podeljena priznanja za najuspešnije.

Čevrto mesto osvojila je OŠ Heroj Srba iz Osipaonice. Treće je pripalo vršnjakinjama iz OŠ Dositej Obradović, vicešampionsko mesto su zazuele devojčice iz

OŠ Jovan Jovanović Zmaj, dok su se na pobedničko postolje popele igračice ŽFK Sloga iz Miloševca. Uz  dužno poštovanje igračica iz ŽFK Sloga iz Miloševca,

ipak sve pohvale idu školskim ekipama, koje su zauzele drugo, treće i četvrto mesto.

Na kraju velika i posebna zahvalnost nastavnicima, koji su svoje slobodno vreme, i nedelju iskoristili da provedu družeći se svojim učenicima na festivalu fudbala "LEPOTA IGRE". fudbal diploma

 

Osvojeno treće mesto

El. pošta Štampa PDFU petk 11.marta naši učenici osvojili su treće mesto na Okružnom takmičenju u rukometu koje je održano u Velikoj Plani. 

ČESTITAMO!!! 

 

Rukomet - prvo mesto

El. pošta Štampa PDF


26.februara 2016. godine učenici naše škole stigli su do finala u Opštinskom turniru u rukometu koje je ove godine bio organizovan u OŠ" Dimitrije Davidović" u Smederevu. Posle teške i neizvesne igre sa ekipom iz DD škole, nerešenim rezultatom do dva minuta pred kraj naša škola je rezultatom 13-11 pobedila i ponela prvo mesto.

Čestitamo!!!!!!!!!!!

SLIKE

 
Strana 1 od 4