OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Profesionalna orijentacija

Profesionalna orjentacija

El. pošta Štampa PDF

21.03.2018. je održana radionica u VIII razredu na času odeljenjske zajednice. Cilj radionice je da na zabavan način deca shvate šta su navike, koje su higijenske, radne, dobre,loše... U realizaciji radionice je učestvovala pored pedagoga Vladanke Milošević i nastavnice Daliborke Živković i doktorka Biljana Petrović.

Slike

 

Profesionalna oirjentacija

El. pošta Štampa PDF

gradjansko vaspitanje11.10.2017.je održana radionica u V razredu na času Tehnike i tehnilogije zajedno sa učenicima VII razreda. Cilj radionice je da na zabavan način decu uvedemo u svet rada. Njihov zadatak je bio da razvrstaju zanimanja po vrstama saopbraćajnih sistema.

Realizatori: Daliborka Živković-nastavnik tehnike i tehnologije i Vladanka Milošević-pedagog.

Slike

 

Zamena uloga u školi

El. pošta Štampa PDF

13.03.2017.- predivan dan za nastavnike i učenike. Nastavnici su se vratili u detinjstvo i ponovo seli u klupe, a učenici ozbiljni, ponosni iz zbornice krenuli kao nastavnik srpskog, fizičkog, tehničkog, francuskog, muzičkog, biologije, direktor, pedagog ili sekretar. Videli smo lepe časove, razmenili iskustva, upoznali se na drugačiji način.

Slike

 

Profesionalna orjentacija

El. pošta Štampa PDF


 03.03.2017. je održana radionica u VIII razredu na času građansko vaspitanje. Cilj radionice je profesionalna orjentacija učenika VIII razreda. Učenici završnih razreda se kroz radionice sa decom na zabavan način uvode u svet rada.

 Slike

 

Zamena uloga u školi

El. pošta Štampa PDF

zamena ulogaJoš jedan neverovatno zanimljiv dan u našoj školi. Kao deo programa profesionalne orijentacije danas su iz zbornice vrlo ozbiljno na časove krenuli učenici. Da bi dobili pravu ili bar potpuniju sliku o zanimanjima kojima se mi u školi bavimo pružena im je prilika da se u istima isprbaju. Kako je to biti na drugoj strani, u " tuđim cipelama", nastavnik matematike, srpskog, fizičkog, francuskog jezika, pedagog, direktor ili sekretar, ali i kako je to ponovo biti učenik, danas smo svi probali. Videli smo lepe časove, razmenili iskustva, upoznali na drugačiji način. Svi smo danas na neki način razvili osećaj tolerancije i međusobnog poštovanja, razvili svest o odgovornosti svakog člana našeg društva. Naši učenici su ponovo pokazali koliko su dobri u onome što rade i učinili nas ponosnim.

SLIKE

 

Realni susreti 2016

El. pošta Štampa PDF

images susreti 2016April mesec je i ove godine rezervisan za Realne susrete u kojoj su nam roditelјi naših đaka, bivši učenici naše škole i prijatelji škole govorili o svojim profesijama.

Ove godine svoje profesije ponosno su predstavile učiteljica naše škole Biljana Todorović, vaspitačice PU" Naša Radost" iz Smedereva Daca i Marina. Pored ovih dama o tome koje su predispozicije potrebne za posao, koje škole je potrebno završiti, i koliko ljubavi treba da se uloži govorili su nam i programer, laborant, školski policajci, farmaceut.... 

Radionica je bila izuzetno dobro prihvaćena od strane učenika, a gosti, svako u svojoj oblasti veoma zanimlјivi i puni informacija.

Tim za profesionalnu orijentaciju se zahvalјuje gostima na uloženom trudu i vremenu.    

SLIKE

 
Strana 1 od 4